Targeting the Modern Traveller. A Swedish menswear brand of affordable luxury staples for the Modern Man.

TA HAND OM DINA KLÄDER

Vi vet att våra kunder uppskattar god kvalitet och att dom är kvalitetsinriktade i allt dom gör. Vare sig det rör träning, mat, resor, vilken bil dom kör eller vilken bok dom läser. Vi vet också att våra kunder därför uppskattar NIKOLAJ d’ÉTOILES höga kvalitet och vårt mål är att skapa garderobsfavoriter som är ämnade att göra stor skillnad i din garderob och i din vardag över tid.

Att investera i hög kvalitet och sedan ta hand om sina kläder på rätt sätt och vårda dom rätt är det enklaste sättet att få dom att hålla länge. Så se till att behandla dina kläder som en långsiktig investering. När du investerar i kläder av hög kvalitet förtjänar dom lite extra omsorg så låt oss passa på att ge några goda råd som förlänger livslängden på dina kläder.

*

Tvätta dina kläder så sällan som möjligt & fräscha upp dom genom att vädra istället för att tvätta.

*

Läs tvättråden noga innan du tvättar eftersom alla plagg har olika behov.

*

På NIKOLAJ d’ÉTOILES väljer vi nästan alltid att inkludera stretchiga material i våra tyger, såsom Elastan och Lycra, då det ökar bekvämligheten i plagget och hjälper till att bibehålla passformen. Men dessa material är känsliga mot värme. Skydda dom genom att tvätta dom ut-och-in i låg temperatur så behåller du stretchen i längre.

*

Tvätta aldrig i varmare temperatur än vad som är angivet på tvättråden.

*

Ta för vana att tvätta dina kläder på den lägst möjliga temperaturen, speciellt om du tvättar ömtåliga plagg.

*

Tvätta kortare tid. Det kortaste tvättprogrammet räcker ofta för att få dina kläder rena och genom att tvätta kortare tid sparar du dessutom på både på vatten och energi.

*

Investera i en bra ångmaskin för snabb uppfräschning & minimalt med tid vid strykbrädan.

*

Om du tvättar för hand var noga med vattentemperaturen & se till att vara lätt på handen & gnugga inte.

*

Punkttvätta gärna. Det är ofta både bättre och mer effektivt att punkt-tvätta än att tvätta hela plagget samtidigt som du sparar på vatten och energi.

*

Investera i en noppborttagare som tar bort överflödigt garn på stickade plagg. Många naturmaterial får noppor med tiden vilket är helt normalt och med en noppborttagare är det lätt att ta bort dom och plagget blir som nytt.

*

Istället för hand- eller kemtvätt kan det vara bättre att använda raffinerade tvättprogram som de flesta moderna tvättmaskiner erbjuder.

*

Donera eller sälj plagg du inte använder. Genom att donera eller sälja vidare plagg du inte använder kan du ge dem ett andra liv.

 

NIKOLAJ d’ÉTOILES