Back to top
  /  Category-1   /  Snygga blazers för modemedvetna män

Nikolaj d'Étoiles

Snygga blazers för modemedvetna män

En blazer är en av de mest användbara plaggen i garderoben. Den är det optimala plagget för den som vill vara stilig men inte tycker om att klä upp sig i kostym. Blazern kan användas när som helst på dagen både till vardag och till fest.

blazer för män online

När du ska köpa en blazer för män online ska du vara noga med att titta på snitt, färg, material, slag och antal knappar. Det som är utmärkande för en blazer är att den oftast är timglasformad och har raka axlar. Den kan vara antingen enkel- eller dubbelknäppt. Den enkelknäppta har en rad med knappar medan den dubbelknäppta har två. Vanligtvis har en dubbelknäppt blazer spetsslag medan den enkelknäppta antigen har spetsslag eller hakslag. Vill man sticka ut ur mängden ska man därför välja något annorlunda som en blazer med sjalslag.

För formella sammanhang är den dubbelknäppta blazern helt rätt. Men tänk på att den dubbelknäppta blazern innebär fler lager tyg när den är knäppt vilket kan resultera i sämre passform. Du kan alltid se till att få din blazer omsydd så att passformen stämmer och blazern sitter bra runt midjan. För att vara riktigt säker, särskilt om du ska köpa en blazer för män online, satsa på en enkelknäppt som generellt sett har bättre passform.

En blazer kan ha i stort sett vilken färg som helst. Den kallas ibland för uddakavaj och är just det, men därmed inte sagt att den inte ska passa ihop med andra plagg. Kolla vilka färger du redan har i din garderob innan du köper en blazer. På så sätt kan du komma fram till vilken färg som passar bäst. Om din garderob till stor del består av grått och mörk denim är marinblått att rekommendera. Består den istället av svarta och mörkblå nyanser ska du välja en grå blazer. Om ska köpa bomullsblazer online kan ett mönstrat alternativ vara spännande. Vanliga mönster är pepita, hundtand och tweed och passar med helt vanliga jeans.

En dekonstruerad blazer är den ultimata kombinationen av stil och komfort. Den här typen av blazer har inte en kroppsnära passform utan ett mjukare och mer ledigt snitt. Materialet som används är ofta bomull och alltså lite lättare än den traditionella ylleblazern. Ska du köpa bomullsblazer online kanske den dekonstruerade blazer är något för dig.

Författare : Johan Krantz

“Författarens åsikter är helt sina egna och kanske inte speglar åsikterna hos Nikolaj d’Etoiles”

Sorry, the comment form is closed at this time.

Välj din valuta
SEK Svenska kronor
EUR Euro