Back to top
  /  Category-1   /  Satsa på en klassisk pikétröja i vår

Nikolaj d'Étoiles

Satsa på en klassisk pikétröja i vår

Pikétröjan är i sig själv en stilikon. Om du letar efter ett gångbart plagg som du kan lägga till i din garderob så är pikétröjan ett klokt val. Den tidlösa och klassiska pikétröjan har aldrig gått ur modet och kommer nog aldrig göra det heller.

En typisk pikétröja har krage och tre knappar. Materialet är oftast stickad bomullspiké, därav namnet. De flesta pikétröja herr har även ett broderat motiv till vänster. Pikétröjan funkar till det mesta och kan såväl matchas med ett par slitna jeans som med ett par snygga chinos.

köpa pikétröja herr online

Populära färger på en pikétröja herr är marinblått, rosa, grönt, svart och klassiskt vitt. När man väljer färg ska man se till att den matchar resten av din outfit. Vita pikétröjor kan man använda tillsammans med i stort sett vad som helst i sin garderob. En pikétröja har oftast en jämn fåll nedtill och ska därför i regel inte vara nedstoppad i byxorna, men om den går nedanför höfterna kan man ha den nedstoppad för att få en mer dressad look.

Om man vill köpa pikétröja herr online ska man kolla upp storleken ordentligt eftersom man inte kan prova tröjan som man gör i en vanlig butik. Många tillverkare har sina egna storleksscheman och vissa har ibland anpassade storlekar efter olika mått, som bröstvidd eller midjevidd, medan andra har mer standardiserade storlekar efter passform. Kolla så att den storlek du brukar köpa stämmer överens med tillverkarens storleksguide. När det gäller styling så passar pikétröjan som sagt precis lika bra tillsammans med ett par jeans som med ett par chinos. Ett tips är att matcha pikétröjan med en blazer eller en tunn jacka nu på våren. Ljusa pikétröjor passar extra bra på sommaren tillsammans med ett par knälånga shorts.

Män med stil har oftast några pikétröjor i olika färger i sin garderob. Det om något är en anledning till att köpa pikétröja herr online. Pikétröjor kan användas hela året eftersom de både passar med avslappnade shorts på sommaren och med finbyxor och en blazer under den kallare delen av året. Pikétröjan är ett bra alternativ till en vanlig t-shirt och alltid lika trendig. Just nu är pikétröjor med tryck eller applikationer extra trendiga, men de enfärgade är ändå lika gångbara som alltid.

Författare: David Eriksson

“Författarens åsikter är helt sina egna och kanske inte speglar åsikterna hos Nikolaj d’Etoiles”

 

Välj din valuta
SEK Svenska kronor
EUR Euro