Back to top
  /  Category-1   /  Mannens nyckelplagg- Den perfekta skjortan

Nikolaj d'Étoiles

Mannens nyckelplagg- Den perfekta skjortan

För att en skjorta ska vara perfekt måste den ha en bra passform, ett snyggt snitt och vara av ett bra material. Oavsett om det är en klassisk skjorta, button-down eller mönstrad skjorta ska den perfekta skjortan kunna bäras till ett par slitna jeans lika väl som till en snygg kostym.

den perfekta skjortan för män

För att hitta den perfekta skjortan för män som passar just dig måste du först ta reda på dina mått. Måtten är avgörande för att en skjorta ska sitta snyggt. Slim fit-skjortor är trendiga och ska sitta tajt men inte på bekostnad av passformen. Axelsömmen ska varken sitta nere på armen eller uppe på axeln, vilket ofta är fallet för trendiga slim fit-skjortor, utan mitt på axelns rundning. När det gäller kragen finns det många små variationer som kan göra stor skillnad. Se framför allt till att kragen inte sitter för stramt.

Det du bör titta på härnäst är ärmlängden. För att ärmen ska vara perfekt ska manschetten nå någon centimeter över handleden när armen hänger längs med kroppen. När du köper en skjorta bör du lämna in den för att få den inpassad efter dina mått. Men det är inte bara passformen som gör en skjorta till den perfekta skjortan för män, små detaljer gör stor skillnad. Kraglinning och manschetter kan ibland ha detaljer eller kontrasterande mönster vilket ger skjortan en helt annan look. Dessutom finns det olika typer av manschett och knäppning. Vanlig knäppning med isydda knappar ger ett ledigt och stilrent intryck medan dubbel manschett och lösa manschettknappar är mer formellt.

När det gäller färg och mönster finns det många olika valmöjligheter. Men den perfekta skjortan är nog ändå en välsittande, vit skjorta i poplin eller egyptisk bomull. Den går att använda både till vardag och fest och varieras på flera sätt. Du kan kombinera den med kostym, slipover, väst eller kanske bara ha den med upprullade ärmar på sommaren. Men självklart ska man ha mer än en färg i sin garderob. Om man inte vill vara alltför vågad och experimentera med färger kan man satsa på en ljusblå vardagsskjorta som ger ett sobert intryck. Färger och mönster i skjortlinning och manschetter är diskreta men effektfulla detaljer som ger dig möjlighet att matcha med andra klädesplagg.

Den perfekta skjortan ska inte bara vara snygg och sitta bra. Det finns ytterligare en egenskap som är viktig. Kvaliteten. Köp en skjorta av bra kvalitet och följ tvätt- och skötselråd så att du får glädje av den länge.

Författare : Stefan Åström

“Författarens åsikter är helt sina egna och kanske inte speglar åsikterna hos Nikolaj d’Etoiles”

Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Välj din valuta
SEK Svenska kronor
EUR Euro