Back to top
  /  Nikolaj   /  Den perfekta skjortan för män

Nikolaj d'Étoiles

Den perfekta skjortan för män

Den här modesäsongen läggs den strikta linjen åt sidan och lämnar plats åt mer avslappnande elementet. Det perfekta plagget ska ha ultimat passform och design, och framförallt ska plagget vara bekvämt.

FRANCOIS Wool Cape, TENNYSON Green Leaves Button Down Shirt

 

Ett av de mest vanliga plaggen i en mans garderob är skjortan. Som ett perfekt komplement till garderoben,Ett av de mest vanliga plaggen i en mans garderob är skjortan. Som ett perfekt komplement till garderoben, måste en skjorta uppfylla följande kriterier:
För det första ska skjortan passa perfekt vid hals, ärmslut, axlar och midja. För att köpa den perfekta skjortan bör man vända sig till en butik som kan hjälpa dig att ta mått runt hals och midja samt mäta längden på armar och över axlar. Storlekar kan skilja sig mellan olika märken och skjortmodeller.

Se till ärmarna på skjortan täcker din armlängd, skjortor som stängs med manschettknappar bör vara halv tum längre än handleden.

Se till att skjortan sitter bra över axelpartiet. Om du väljer en för liten storlek är risken att skjortan blir alldeles för åtsittande över axlarna och känns obekväm.

Om du ska köpa den perfekta skjortan måste du ha rätt kragstorlek. Om du får emellan ett finger mellan hals och krage har du hittat rätt storlek på kragen – mer eller mindre utrymme innebär kragen är antingen för stor eller för liten.
Ett tips: den bästa kragen är en”semi-spread” krage. En semi-spread krage passar de flesta män och sitter också väl med kostymer.

Vad skiljer en semi-spread krage från andra kragar? Det finns fyra typer av kragar: Semi spread, Spread, Straight Point och Button-Down. I jämförelse med andra kragar, har Spread kragen något bredare mellanrum på flikarna som pekar snett utåt. Straight Point kragen har flikarna rakt neråt och Button-down krage, har en knappöppning på varje flik och på skjortan finns två små knappar på var sida för att fästa kragen i.

Lär dig att ta hand om dina skjortor – tvätta alltid dina skjortor efter instruktioner. Undvik att använda stärkelse vid strykning, då detta mest gör att skjortan blir stel och obekväm. De flesta skjortor tillverkas i material som är lätt att stryka utan att tillsätta olika medel.

Mönstrade skjortor har blivit alltmer populärt hos männen, du kan köpa herrskjorta online på Nikolaj d’Etoiles som har ett utbud av olika färger, material och mönster.

Nikolaj d’Etoiles ett ledande modemärke i Sverige med fokus på herrkläder och erbjuder ett sortiment av högkvalitativa kläder för män. Om du ska köpa herrskjorta online är Nikolaj d’Etoiles webbshop värt ett besök.

Författare : Fredrik Erlandsson

“Författarens åsikter är helt sina egna och kanske inte speglar åsikterna hos Nikolaj d’Etoiles”

Välj din valuta
SEK Svenska kronor
EUR Euro